Ορκωμοσία Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Η σημαντική συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος στις μεγάλες στιγμές του έθνους και τη διαχρονική εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το Σώμα ο ελληνικός λαός, επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης σε χαιρετισμό του προς τους 70 αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Νομικού και Κυβερνήτη ή Μηχανικού (5 Νομικοί-65 Κυβερνήτες και Μηχανικοί) που ορκίσθηκαν σήμερα.

Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους νέους και τις νέες αξιωματικούς που αποτελούν μέρος της μεγάλης οικογένειας του Λιμενικού Σώματος, μιας οικογένειας που, όπως τόνισε, έχει εκατό χρόνια διαδρομή. «Το Λιμενικό Σώμα έφερε δύσκολες αποστολές σε πέρας με ιδιαίτερη αυταπάρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, «επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσει και να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας στο θαλάσσιο πεδίο».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Αντώνιος Μάζης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Στυλιανίδη:

«Καλημέρα σε όλους, επιτρέψτε μου ως πατέρας και εγώ να απευθυνθώ πρώτα στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους γιατί είναι μια μεγάλη μέρα για αυτούς τους ανθρώπους που είναι εδώ σήμερα, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να βλέπεις το παιδί σου να περνά ένα τόσο σημαντικό στάδιο της ζωής του και να το καμαρώνεις. Ευχαριστούμε που είστε σήμερα μαζί μας, σας θέλουμε μαζί μας, θέλουμε την στήριξή σας το Λιμενικό Σώμα, και τα παιδιά σας θα έχουν κι άλλη στήριξη εκτός από αυτή που τους δώσατε μέχρι τώρα. Νέοι και νέες Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος με την ειδικότητα του Νομικού, του Κυβερνήτη και του Μηχανικού.

Ως πολιτικός προϊστάμενος αυτού του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, νιώθω ιδιαίτερη τιμή γιατί βρίσκομαι σήμερα σ’ αυτήν την σεμνή αλλά πολύ σημαντική τελετή. Και μου δίνεται εκ καθήκοντος να σας υποδεχτώ στην μεγάλη οικογένεια αυτού του τιμημένου Σώματος, που όπως ειπώθηκε και πριν, είναι ένα Σώμα που τιμά την Ελλάδα, τιμά τους απανταχού Έλληνες, και κυρίως τιμά όσους έχουν σχέση με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή. Από σήμερα λοιπόν αποτελείτε μέρος αυτής της μεγάλης και τιμημένης οικογένειας, είναι μια οικογένεια που έχει εκατό χρόνια διαδρομή, και έχει αποδείξει σε όλες τις μεγάλες στιγμές του έθνους πόσο αξίζει και γι’ αυτό έχει κερδίσει διαχρονικά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αυτή η εμπιστοσύνη δεν κερδήθηκε έτσι αυτόματα έχει κερδηθεί με κόπο και μεγάλες θυσίες από όλα τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα οποία κι εσείς τώρα μπορείτε να νιώσετε περήφανοι γιατί ενσωματώνεστε.

Το Λιμενικό Σώμα έφερε δύσκολες αποστολές σε πέρας με ιδιαίτερη αυταπάρνηση επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσει και να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας στο θαλάσσιο πεδίο.

Βασικοί άξονες της αποστολής του ήταν και είναι, η προστασία των θαλασσίων συνόρων και της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Προηγουμένως ο Αξιωματικός το έθεσε ακόμα πιο σωστά και η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, γιατί πρέπει να τα ακούσουν όλοι και στις Βρυξέλλες και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι εδώ προστατεύουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Την ίδια στιγμή εξίσου σημαντική αποστολή η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή του πλανήτη με την κλιματική κρίση να βρίσκεται στην κορύφωση της και έχουμε κι αυτή την ευθύνη, έχετε κι αυτή την ευθύνη. Και βέβαια έχετε την ευθύνη και θα την έχετε και όλη μας την στήριξη του μεγαλύτερου και καλύτερου πρεσβευτή του ελληνισμού, της ελληνικής ναυτιλίας και του Έλληνα ναυτικού.

Έχετε βέβαια και καθημερινά καθήκοντα, όπως είναι η πάταξη του εγκλήματος στην περιοχή της δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σώματος και βέβαια εντός των εθνικών χωρικών υδάτων. Όλα αυτά βέβαια όπως πολύ καλά γνωρίζετε και θα μάθετε ακόμα και στην εκπαίδευση που ξεκινά σήμερα, πάντα γίνονται με σεβασμό και τήρηση και του διεθνούς και του εθνικού δικαίου. Είμαι σίγουρος ότι είστε γνώστες , έχετε ισχυρή πεποίθηση ότι πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο ο οποίος είναι δοκιμασμένος και έχει αποδείξει ότι μόνο μέσα στα πλαίσια διεθνούς και εθνικού δικαίου μπορούμε να διεκδικήσουμε και τα δίκαιά μας και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.

Αγαπητές και Αγαπητοί νέοι Αξιωματικοί, εισέρχεστε πλέον σε ένα ολοένα και πιο σύγχρονο Λιμενικό Σώμα αντάξιο της ιστορίας και των προσδοκιών της Πολιτείας. Αντάξιο των προσδοκιών της κοινωνίας μας και της ναυτιλίας μας. Σύντομα θα στελεχώσετε πολύ καίριες θέσεις σε όλη την επικράτεια. Να είστε σίγουροι ότι εμείς ως πολιτική ηγεσία θα είμαστε στο πλευρό σας, εμείς απλώς συμπληρώνουμε την μεγάλη σας αποστολή, αλλά έχουμε και την ευθύνη να σας δώσουμε όλα τα εφόδια για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην αποστολή σας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, έχουμε βρει και ευρωπαϊκά λεφτά και εθνικά λεφτά για να ισχυροποιήσουμε το Λιμενικό Σώμα με πολύ σημαντικά εργαλεία, από σκάφη μέχρι οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε, και να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί το ψηλό επίπεδο του Λιμενικού Σώματος, όχι απλώς σε ευρωπαϊκά πρότυπα και επίπεδα αλλά ακόμα και πέραν αυτών.

Καλώς ήρθατε λοιπόν στην μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και είμαι σίγουρος ότι θα τα πούμε σύντομα κι από κοντά. Σας ευχαριστώ πολύ.».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.